Laboratorijski Autoklav

01 Opis proizvoda

Laboratorijski autoklavi – parni sterilizatori se najčešće koriste za sterilizaciju posuđa od stakla, kirurške instrumente, medicinski otpad, podloge za kulture, ali i drugi materijali koji se koriste npr. za kontrolu kvalitete nekog proizvoda. Sterilizacijom uzoraka se izbjegava bilo kakva kontaminacija što uvelike pridonosi standardizaciji istraživačkih procesa.

Osim u svrhu steriliziranja medicinskih otpada i kultura, autoklavi se koriste u industriji za razna ispitivanja, za stvrdnjavanje raznih kompozita, vulkanizaciju guma, uzgajanje sintetičkih kvarcnih kristala za elektroničku industriju.

Naši autoklavi su ručne izrade, proizvedeni u Republici Hrvatskoj te su domaći proizvod. Ručnom izradom naših proizvoda osiguravamo da je svaki uređaj izveden prema potrebi svakog korisnika ovisno o grani industrije za koju se uređaj nabavlja. Osiguravamo da uređaj ima kvalitetnu završnu provjeru i ispitivanje prije isporuke kupcu.

Svaki naš uređaj zadovoljava upotrebu u laboratorijima akreditiranim po HRN IEC ISO 17025.

 

 

ZNAČAJKE:

 • Mogućnost izrade u bilo kojoj dimenziji
 • Izrada uređaja prema specifičnoj metodi rada ili ispitivanja uzorka
 • Temperaturna područja od 40°C do +140°C
 • Cijeli uređaj izrađen od nehrđajučeg čelika
 • Uređaj je mobilan – izrađen s 4 zakretna kotača
 • Zadovoljava korištenje za ispitivanja u laboratorijima akreditiranim po HRN IEC ISO 17025.

 

Naše standardne dimenzije rezultat su više godišnje analize kupaca te potrebama njihovih laboratorija. Ako su potrebe vašeg laboratorija drukčije, te Vam je potreban uređaj drugih dimenzija ili radnog volumena, sve naše uređaje izrađujemo i u dimenzijama po želji kupca. Na taj način kupac dobiva uređaj rađen po mjeri isključivo za njihove potrebe te osigurava da u jedan uređaj stane točan broj uzoraka propisanih nekom normom ili vlastitom idejom – zahtjevom, a da se pritom ne naruše kvaliteta i preformanse tog istog uređaja.

02 Najčešća pitanja i odgovori

 1. Koliko traje garancija na uređaj?

  Garancija na uređaj traje 36 mjeseci. Mogućnost proširene garancije u trajanju od 60 mjeseci.

 2. Dolazi li uz uređaj i temperaturna umjernica?

  Uz sve naše uređaje kupac dobiva tvorničku umjernicu uređaja. Uređaj se ispituje s umjerenim temperaturnim sondama kako bi se osigurala sljedivost. Uređaj je moguće isporučiti i s umjeravanjem akreditiranom metodom prema HRN EN ISO 17025 te se za više informacija obratite na inko@inko.hr