Više o nama

KRATKA POVIJEST

Tvrtka INKOLAB d.o.o. osnovana je 2009. godine te nastavila posao prijašnjeg obrta INKO koji posluje od 1935. godine. Tvrtka INKOLAB je obiteljski posao familije Kovačić/Bedek koja posluje već 4 generacije. Počeci tvrtke sežu u 1935. godinu kada je u Zagrebu osnovana tvrtka INKO te se poćela baviti proizvodnjom malih uređaja za korištenje u kemijskim laboratorijima tada potrebnim po raznim fakultetima u državi. S vremenom je tvrtka proširivala asortiman te je u jednom trenutku imala i 150 zaposlenih.  Tradiciju njegujemo od 1935. godine te i danas veliki dio proizvodnog asortimana radimo ručno te svaki uređaj koji proizvodimo pomno ispitujemo i kontroliramo kako bi osigurali da svaki uređaj iz naše proizvodnje izađe u najkvalitetnijem stanju i performansama.

 

 

1935. – 1952.

Zvonimir Kovačić

1935. godine osnovana je proizvodnja laboratorijske opreme INKO u Zagrebu, pod vodstvom kem.ing. Zvonimira Kovačića. U ranim počecima INKO se bavio proizvodnjom laboratorijskih pribora i pomagala koji su se koristili u kemijskim laboratorijima.

1952. - 1988.

Branko Bedek

1952. godine INKO preuzima kem.ing Bedek Branko, zet Zvonimira Kovačića koji nastavlja tradiciju proizvodnje uz nadogradnju proizvodnje na laboratorijske uređaje kao što su vodene kupelji , grijače ploče i rampe , termostatske komore i ostali laboratorijski uređaji.

1978. -

Mario Bedek

 

 

 

 

 

1978. godine u INKO dolazi sin kem.ing Bedeka Branka – Mario Bedek koji nastavlja obiteljsku tradiciju. U to vrijeme INKO počinje proizvoditi uređaje kao što su autoklavi, klimatske komore i specijalizirani uređaji za razna ispitivanja.

2009.

INKO postaje INKOLAB d.o.o.

2009. godine Obrt INKO postaje kompanija INKOLAB d.o.o. te nastavlja tradiciju proizvodnje laboratorijske opreme od 1935. godine

2011.

Uvođenje ISO9001

2011. godine tvrtka INKOLAB dobiva sustav osiguranja kvalitete ISO9001

2015.-

Lovro Bedek

2015. godine firmi “INKOLAB” pridružuje se Lovro Bedek, sin Maria Bedeka. Tvrtka INKOLAB se počinja aktivno baviti validacijama i umjeravanjem proizvedenih uređaja u vlastitom ispitnom centru.

INKOLAB i u ova izazovna vremena nastavlja obiteljsku tradiciju započetu 1935. godine, kroz našu dugotrajnu povijest dokazali smo se kao pouzdani partneri svim našim klijentima. Osim domaćeg tržišta naši uređaji se mogu naći u mnogim zemljama svijeta kao što su : Libija , Indija, Borneo, Sudan, Malezija, Indonezija, Madagaskar, SAD, Finska, Norveška, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bugarska…